Dagens gang

Når man går på efterskole, er hverdagen sat i faste rammer og alle hjælper til med at få dagen til at køre

1
Godmorgen

Så er det op! Kl. 6.45 ringer dit vækkeur. Dagen starter med en frisk morgentur rundt i byen, hvor du får gang i kroppen og får vækket appetitten. Når du kommer tilbage, er der dejlig morgenmad.

2
Morgensamling

Resten af morgenen går med den daglige værelsesrengøring og gøre sig klar til undervisning. Kl. 7.50 holder vi morgensamling, hvor der synges fællessang og fortælles frit om alt inden for politik over bæredygtighed til personlige fortællinger fra lærerne.

3
Undervisning 1

Formiddagsmodulet går fra kl. 8.30-11.50. I modulet er der indlagt pauser mellem lektionerne. Vi har ingen klokke der ringer, så det elevernes eget ansvar at komme til tiden og passe undervisningen.

4
Frokostpause

Imellem modulerne er der frokostpause. Her venter et godt måltid mad og der er tid til at strække benene bagefter. Nogle gange er der lærermøde, kontaktgruppemøde, rengøring eller elevrådsmøde.

5
Undervisning 2

Eftermiddagsmodulet varer fra kl. 13.10-18.05. I modulerne er der indlagt korte pauser mellem lektionerne og du kan også have en mellemtime.

6
Stilletime

Efter aftensmaden er der stilletime. Her skal der være ro i boafdelingen, så du har mulighed for at lave lektier og forberede dig.

7
Aftenaktivitet

Efter stilletimen myldrer eleverne ud i opholdsstuerne og der bliver tid til brætspil, øvning i musiklokalerne, en løbetur, fodbold i hallen eller hvad man ellers har lyst til. Nogle aftener har lærerne eller eleverne arrangeret aktiviteter, eller der kommer besøg af et band, der spiller koncert.

8
Godnat

Kl. 22.15 skal du være på egen gang og kl. 22.30 er det sengetid og du skal igen være på dit værelse.

Hverdagens rammer

KONTAKTGRUPPEN

Kontaktgruppen består af 9-10 elever og I har jeres egen primær og sekundær kontaktgruppelærer. Grupperne deles ved årets start og bliver hurtigt en tryg enhed, der forbliver sammen hele året. Kontaktgruppen er rammen for mange ting i hverdagen: Sidder sammen til alle hovedmåltider, er på arbejdshold sammen og holder kontaktgruppemøder, hvor der også arbejdes med trivsel.

ARBEJDSHOLD

For at efterskolens dagligdag kan fungere skal alle hjælpe til. Hver dag er der derfor praktiske opgaver, der skal løses af arbejdshold – fx køkkenhold, oprydningshold og tehold. Opgaverne løses på forskellige tidspunkter af dagen og går på skift imellem kontaktgrupperne hen over året.

MÅLTIDER

Dagen har tre hovedmåltider – morgen, middag og aften. Deltagelse ved måltiderne er obligatorisk og der spises i kontaktgrupperne. Efter frokost bliver der ofte givet beskeder fra lærerne eller eleverne deler informationer med hinanden.