REJSER PROJEKTUGER & FAGDAGE

Hen over skoleåret bryder vi med hverdagens skema med anderledes undervisningsuger og næsten hver uge har vi en fagdag, hvor vi går i dybden med et emne.

Udlandsrejse

Vores årlige udlandsrejse går til en europæisk destination. Her vil vi opleve musikkultur på tæt hånd, møde lokale unge, se de flotte seværdigheder og nyde at rejse ud sammen.

Turen har en perfekt balance mellem musik, kultur, fordybelse og fuld fart på, og når vi kommer hjem, har fællesskabet fået et ekstra stort kram og venskaberne blomstrer!

TEATERKONCERT

Teaterkoncerten er et af årets højdepunkter. Det er eleverne selv, der producerer forestillingen og alt bliver lavet fra bunden – lige fra manuskript og musik til scenografi og kostumer. Teaterkoncerten er et anderledes afbræk i hverdagen, hvor du får mulighed for at

  • stå på de skrå brædder eller komponere ny musik
  • designe scenografi og kostumer eller prøve kræfter med lys og lyd
  • udfolde dig kreativt på andre måder

… eller lidt af det hele. Et begejstret publikum og en fantastisk fællesskabsoplevelse venter forude!

BIG SETUP

Big Setup er en stor årlig koncert, der arrangeres af eleverne. De lægger selv programmet, trykker plakaterne, sender invitationer ud, laver lys & lyd og vælger, hvad der skal sælges i boden. Så længe alle er inkluderet og tager ejerskab på projektet, er der frie rammer. Vi stiller det bedste udstyr til rådighed – så det er kun fantasien, der sætter grænser.

KONCERTER & FESTIVAL

Hen over året spilles der koncerter for forældre, venner og andre interesserede. Der er mulighed for at spille til både store koncerter, små caféaftener, kirkekoncerter mm. på og udenfor skolen. I foråret tager vi på efterskolernes musikfestival. Her er knapt tusind efterskoleelever samlet og spiller musik fra 4-5 store scener. Der er plads til egne bands og alle genrer er velkommen – fra jazz og r&b til rock og grunge.

Eleverne har også mulighed for at arrangere deres egne events og festdage. Alt det kræver er et initiativ og fælles vilje til at gennemføre arrangementet – så kan det meste lade sig gøre.

UD I NATUREN

Friluftsture er en del af både vores intro- og outroforløb. Vi starter skoleåret med overnatninger på en lejrplads, hvor vi laver aktiviteter og bliver rystet godt sammen. Det er befriende at bo sammen i naturen og lære hinanden at kende i anderledes omgivelser. I slutningen af skoleåret gentager vi turen – men med fokus på at nyde de sidste dage sammen i fællesskabet og give hinanden komplimenter og hilsner med på vejen.

I løbet af året bliver der også arrangeret ture i weekenderne, hvor der overnattes ude i shelter eller telt og laves mad over bål. Disse ture er frivillige.

SAMMENSPILSHOLD TURNE

Som afslutning på sammenspilsundervisningen tager holdene på turné to og to. Vi deler Sjælland op og kører ud i hver sin retning og spiller koncerter på skoler og institutioner. Eleverne er med til at planlægge turen og sørger selv for at sætte scenen op og tilslutte gearet, hvor vi kommer frem. Livet på landevejen er hårdt, men sjovt – og når vi kommer hjem, er vi mere rutinerede og sammenspillede end nogensinde før.

STUDIEINDSPILNINGER

For producerlinjen er studieoptagelser hverdagskost; men hen over året laver vi også projekter udenfor linjeregi, hvor alle skolens elever får lejlighed til at indspille. I efteråret laver vi en akustisk liveindspilning/koncert og i foråret laver alle sammenspilsholdene en studieindspilning af sange fra deres turnérepertoire.

Fik vi nævnt, at studiet selvfølgelig er åbent hele året? Man er mere end velkommen til at indspille med egne bands eller orkestre eller lave elektroniske produktioner.

REJSE TIL HOLLAND

Vores årlige udlandsrejse går til Holland. Her bor vi på flodbåde og sejler rundt på de hollandske kanaler. Undervejs stiger vi af i de byer vi sejler igennem, går på opdagelse og spiller gadekoncerter for de lokale. Der er også plads til fordybelse, spil og hygge på bådene.

Turen har en perfekt balance mellem fordybelse og fuld fart på, og når vi kommer hjem har fællesskabet fået et ekstra stort kram og venskaberne blomstrer!

FÆLLESKOR TURNE

I slutningen af skoleåret tager hele skolen afsted på turné med fælleskoret. Vi gæster skoler, efterskoler og institutioner rundt omkring på Sjælland og spiller koncert for deres elever. Eleverne er med til at planlægge turen og sørge for at alt det tekniske udstyr bliver stillet op og taget ned. Det er en fantastisk oplevelse at være sammen om og vi er trætte og lykkelige når vi kommer hjem igen.

FAGDAGE

Næsten hver uge har vi en hel eller halv fagdag, hvor vi bruger undervisningstimerne på at gå i dybden i et fag eller projekt. Fagdagene kan både være relateret til linje- og musikfag samt undervisningen på Modig10, men også omfatte besøg udefra, et kreativt projekt eller en tur ud af huset. Fagdagene omfatter bl.a.:

Dansk • Matematik • Sprog • Dannelse & identitet • Innovation & iværksættelse • Linjefag • Musikkundskab • Fælleskor • Idræt • Ungdommens Folkemøde • Kreativ • Kulturel tur mm.

Læs også om de kunstnere og foredragsholdere som gæster skolen udefra.